ПИФА Авто Тунинг - НАЧАЛО     pifa tuning

Car Body Works & Tuning Station

Професионална Индивидуализация Формата на Автомобила

нова религия за твоята кола

ПРОЕКТ "HUMMER" H1

Hummer H1 - American Classics 


Hummer H1 - първоначален вид недоразумението наподобяващо покрив-експерименти от незнайни тунинг маниаци

Проектът "HUMMER" започна в края на месец Юни 2005 година, когато собственикът му го докара, така, както се вижда на снимките наоколо! 

Приехме го и започнахме работа. Единственото, което не знаехме, беше колко време ще ни отнеме.

В началото беше ентусиазмът. После дойде и равносметката какво предстоеше: конструиране на нов таван; конструиране на врати, панти, брави и уплътнения; преработка на купето и багажното отделение; направа на нови ролбари и степенки; нови гуми с нови джанти; изграждане на изцяло нова електроинсталация; конструиране и направа на топлоотводи и парно; конструиране и направа на табло и салон; яка музика; нови фарове, стопове, мигачи и т.н; никелиране, грундиране, шлайфане и какво ли още не; подготовка и боядисване.

И започнахме работа...

повече умувахме, отколкото работехме...

Започнахме с преработката на купето и багажното отделение, така, както беше виждането на собственика. Най-много време ни  отне проектирането, конструирането и направата на вратите. Това си беше истинско  предизвикателство, защото клиентът искаше да ги доближим като дизайн максимално до оригиналните. 

Джанти, гуми, фарове, мигачи и т.н - това беше лесно. Сами изработихме ролбарите и степенките от неръждаема стомана. 

Вложихме доста импрегнирана неръждаема и алуминиева ламарина в преработката на купето и багажника. Изградихме изцяло наново електроинсталацията. 

После дойде време и за тавана - това отне много време и преработки, защото клиентът искаше лесно разглобяем покрив - такъв, че лятно време да го сваля, а зимно време да е достатъчно уплътнен и здрав.

Е, след близо 8 месеца упорита работа си отдъхнахме; пред нас "светеше като нов" първия Хъмър - направен в България.

Жалко е, че май ще спират производството на модела H1 на Hummer... май ще трябва ние да почнем да го произвеждаме... 

 

следва тавана - голям зор!!! мощен рол бар от неръждавейка и здрави гуми

 

 ^ НАЧАЛО

Copyright © 2005 ПИФА тунинг. Всички права запазени. PIFA tuning, Sofia, Bulgaria - American car body works & service station.